תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, קטגוריות:נכות כללית
תחום: מאמרים
16/08/2016 |
רו"ח יהושוע מיניביצקי
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:1
תחום: מאמרים
עמודים:2
תחום: מאמרים
עמודים:2
תחום: מאמרים
עמודים:2
תחום: מאמרים
עמודים:3
30/10/2022 |
כבוד השופטת יעל אנגלברג שהם, נציג ציבור (עובדים) - מר שרון מיכל, נציג ציבור (מעסיקים) - מר נתן חיים
אזורי ב"שבל *****-**-**
בית הדין לעבודה: המוסד לביטוח לאומי נוקט אפליה על בסיס מגדרי כלפי נשים שעברו את גיל הפרישה ותבעו קצבת נכות כללית
התקבל ערעורה של עצמאית על החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל") לדחות את תביעתה לאובדן כושר עבודה, בשל שעברה את גיל הפרישה. נקבע כי קבלת פרשנות המל"ל מביאה לאפליה בין גברים עובדים לנשים עובדות, ולתוצאה אבסורדית המעודדת נשים שלא להמשיך ולעבוד ובכך פועלת נגד עקרון השוויון ונגד התועלת המצרפית לנשים ולחברה כולה.
תחום: פסיקה
עמודים:4
אזורי ב"ש
תחום: מאמרים
עמודים:3
ארציעבל *****-**-**
התניית הזכאות לגמלת נכות מהביטוח הלאומי ל"תושב חוזר" אינה מהווה אפליה ביחס לעולים חדשים
בית הדין הארצי לעבודה דחה את ערעורה של תושבת חוזרת נגד דחיית תביעתה לתשלום גמלת נכות. המערערת נולדה בישראל והתגוררה עשרות שנים בארצות הברית, ולפיכך קבע הביטוח הלאומי שאינה זכאית לגמלה לאור הדרישה בחוק לתושבות בישראל בעת היווצרות הנכות. נקבע, כי המערערת אכן אינה זכאית לגמלה, וכי דרישת התושבות אינה מהווה אפליה אסורה של תושבים חוזרים ביחס לעולים חדשים, מהם לא נדרשת תושבות כתנאי לקבלת הגמלה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
ארציעבל *****-**-**
ביה"ד הארצי לעבודה: ההסדר החוקי הקיים בעניינן של עקרות בית פוגע בעיקרון השוויון
בית הדין הארצי לעבודה דחה שלושה ערעורים שעניינם העדר זכאות לנשים המוגדרות במוסד לביטוח לאומי כ"עקרות בית" לקבלת קצבת נכות כללית לאחר "גיל הפרישה" שנקבע עבורן, תוך יצירת פער בין תום זכאותן הפוטנציאלית לקצבת נכות כללית (בגיל 62) למועד זכאותן לקצבת זקנה (בגיל 70). נקבע כי המוסד לביטוח לאומי פעל בהתאם להוראות הדין אולם המצב החוקי הקיים מעורר אי נוחות ניכרת נוכח פגיעה לכאורה בעקרון השוויון, ומשכך מצדיק בחינה מחדש על ידי המחוקק.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
ארציעבל *****-**-**
ביה"ד הארצי: מבוטח אינו זכאי לפטור מדמי ביטוח לאומי אם הוא זכאי לקצבה שאינה משולמת לו בפועל
בית הדין הארצי לעבודה דחה את ערעורו של נכה צה"ל על קביעה כי אינו זכאי לפטור מתשלום דמי ביטוח לאומי על סמך זכאות עקרונית לקצבת נכות כללית שאינה משולמת לו בפועל. נקבע, כי בהלכה הפסוקה נקבע כי המונח "מגיעה" שבחוק פירושו "משתלמת", היינו נדרש כי הקצבה תשולם למבוטח הלכה למעשה כתנאי להיווצרות הפטור. משמעות הדברים היא כי המערער יכול היה לבחור בין שני "סלי זכויות" העומד כל אחד על רגליים עצמאיות ואינו יכול להקים לעצמו "סל" המערב זכויות משני המסלולים.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
03/07/2023 |
כבוד השופט אלעד שביון
אזורי ת"אבל *****-**-**
ביה"ד לעבודה: נכות נפשית מגבילה את היכולת ליזום הליכים משפטיים
בית הדין האריך מועד להגשת ערעור שהוגש באיחור ע"י פגועת נפש עם 75% נכות רפואית, שנקבע כי נכותה התפקודית הינה 50% בלבד. נפסק כי הוועדה לא התייחסה לפער זה ולא נימקה את החלטתה. נכות נפשית ואשפוז יום פסיכיאטרי מגבילים את היכולת ליזום הליכים משפטיים ומהווים הכבדה על היכולת לטפל בהגשת ערעור
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף