תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:מרכיבי שכר
03/01/2024 |
כבוד השופטת מירב קליימן
אזורי ת"אסעש *****-**-**
הפקדות לתגמולים מהשכר הינה זכות קוגנטית שאינה ניתנת לויתור ע"י העובד
חברה תשלם פיצוי לאלמנת עובד בשל הפקדות בחסר לקרן הפנסיה בגין רכיבי שכר שכינתה "פרמיות". מדובר בחלק משכרו של המנוח, שלא היה מותנה בתנאי ושולם למנוח מדי חודש עבור עצם עבודתו. העובדה כי המנוח לא הלין אינה מצביע על הסכמה, שכן עובד אינו יכול לוותר על זכות שמוקנית לו מכוח משפט העבודה המגן.
תחום: פסיקה
עמודים:3
אזורי ת"א
01/03/2023 |
כבוד השופט הבכיר כאמל אבו קאעוד
אזורי ת"אסעש *****-**-**
עמלות מכירה נקבעו כחלק משכרו הרגיל של העובד
העובד הועסק במשך כ- 15 שנים בחברת אייטק מערכות בע"מ. העובד תבע תשלום זכויות בגין תקופת עבודתו וסיומה אצל המעסיקה בסך 1,420,130 ₪. העובד טען כי שכרו הקובע מורכב משכר בסיס הכולל שעות נוספות גלובליות, רכיב העמלות, ותשלום פיקטיבי ששולם לו בגין החזר הוצאות נסיעה ויש להכיר ברכיבים אלו כשכר. המעסיקה טענה כי העמלות ששולמו אינן חלק משכרו הרגיל. שכן אין מדובר בעמלות מכירה בגין מכירות שביצע העובד בעצמו, אלא בתשלומים התלויים בהכנסות החברה ובתפוקה של אנשי המכירות הכפופים לעובד, על כן הוא אינו זכאי להפרשים כלשהם. בית הדין פסק לעניין השכר הקובע כי רכיב השכר ייקבע על פי טיבו ומהותו ולא על פי שמו. המבחן הבסיסי הוא "מבחן התנאי" אם תשלומו של מרכיב שכר מותנה בקיומו של תנאי והתנאי מתקיים במי שמקבל את התשלום, כי אז מדובר ב"תוספת" ולא בחלק מן השכר הרגיל. בית הדין קבע כי יש לראות בעמלות המכירה האישיות כחלק מהשכר היסוד של העובד לחישוב זכויותיו הסוציאליות השונות. בנוסף קבע כי יש לראות גם בעמלות ששולמו לעובד בגין מכירות שביצעו אנשי המכירות הכפופים לו, פרי עמלו, ולפיכך כחלק משכרו הרגיל.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
תחום: חוזרים
עמודים:12
25/04/2021 |
כבוד הרשמת דר להב
עליוןעא ****/**
נמחק ערעורו של מנהל בתי הדין הרבניים לשעבר לקבלת שני רכיבי שכר- המסלול של ערעור לפי סעיף 4א לחוק הגמלאות אינו המסלול הנכון במקרה דנן
בית המשפט העליון מחק ערעור שהגיש מנהל בתי הדין לשעבר באשר להחלטה באשר להחלטה לא לאשר לו שני רכיבי שכר אשר מגיעים לו בעקבות פרישתו. נקבע כי בנסיבות העניין אין בנמצא "החלטה" של הממונה על גמלאות שעליה ניתן לערער כאמור, ומכאן שהמסלול של ערעור לפי סעיף 4א לחוק הגמלאות אינו המסלול הנכון.
תחום: פסיקה
עמודים:2
עליון
ארציעע *****-**-**
ביה"ד הארצי לעבודה קיבל ברובו את ערעורם של עובדי חברת "באג" ואישר את בקשתם לנהל תובענה ייצוגית נגד החברה
התקבל ברובו ערעור שהגישו עובדי חברה לממכר מוצרי מחשב על החלטת בית הדין האזורי לעבודה לדחות את בקשתם לאישור תובענה ייצוגית נגד החברה. נקבע כי לא עלה בידי החברה להוכיח, ולו לכאורה, את טענתה שלפיה הכשלים שנפלו בתלושי השכר של העובדים - שבהם, ככלל, הודתה - הם בגדר טעויות נקודתיות שאינן מצביעות על התנהלות שיטתית ומשכך, יש לקבוע כי עלה בידי העובדים להוכיח, במידת ההוכחה הנדרשת בשלב הבקשה לאישור, את התנאים הקבועים בדין לרבות קיומה של קבוצה.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
20/05/2020 |
כבוד השופט אורן שגב
אזורי ת"אדמ *****-**-**
בחינת אופי רכיבי המשכורת נעשית בהתאם למהותה של התוספת, ולא בהתאם לכינוי בה כונתה
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
אזורי ת"אסעש *****-**-**
אין מניעה לקבוע עם העובד שכר בערכי "נטו" ובלבד שרכיבי השכר לא יבואו במקום זכויותיו הקוגנטיות
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
09/08/2018 |
סגנית הנשיאה, השופטת אריאלה גילצר - כץ, נציג ציבור (מעסיקים) מר ערן בסטר, נציגת ציבור (עובדים) גב' חנה קפלניקוב
אזורי ת"אתצ *****-**-**
התקבלה ייצוגית נגד חברה מעסיקה בטענה כי לא שילמה לאנשי מכירות תשלום בגין שעות נוספות
ביה"ד האזורי לעבודה קיבל ייצוגית נגד "טרייד מוביל" בטענה כי לא שילמה לאנשי המכירות שהועסקו בה תשלום בגין שעות נוספות. נקבע כי החברה שילמה לכל אנשי המכירות פרמיות. ואולם, פרמיות הן אינן קבועות ותלויות בהגעה ליעדים וזאת בשונה מגמול שעות נוספות. נקבע כי אין כל קשר בין הפרמיות של אנשי המכירות לגמול שעות נוספות וכי החברה הפרה את חוק שעות עבודה ומנוחה וחוק הגנת השכר ולא שילמה לאנשי המכירות, חברי הקבוצה, גמול שעות נוספות. כמו כן, הסוגיות מעוררות שאלה מהותית של משפט או עובדה המשותפת לכלל חברי הקבוצה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
28/12/2017 |
עו"ד דנה להב
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:1
17/10/2017 |
כבוד השופט אלעד שביון נציגת ציבור עובדים גב' דבורה פינקלשטיין נציג ציבור מעסיקים מר יצחק קוגמן
אזורי ת"אדמ *****-**-**
נדחתה תביעת מוכרת להכללת רכיב "פרמיה אישי" בשכרה הקובע לצורך פיטורים – אינו חלק משכר עבודה
בית הדין האזורי לעבודה דחה תביעה שהגיש מוכרת ברשת אופנה להכללת רכיב "פרמיה אישי" ששולם לה כעמלה כחלק משכרה הקובע לצורך פיצויי פיטורים. נקבע כי למוכרת שולם הרכיב שכונה "פרמיה אישי" בהתאם לעמידה ביעדים אישיים ועמידה ביעדים של החנות ומשתשלום הרכיב האמור הותנה בתנאי, קרי: עמידה ביעדים, הרי שלפי הפסיקה אין הוא אמור להיכלל בשכר הקובע לצורך פיצויי פיטורים.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף