תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, קטגוריות:ביטוח לאומי
03/06/2019 |
כבוד השופטת שרה מאירי - אב"ד, נציגת ציבור (עובדים) גב' אורלי מלי, נציג ציבור (מעסיקים) מר יוסף רובינשטיין
אזורי ת"אבל *****-**-**
נדחתה תביעת מבוטח לקבלת קצבת נכות מלאה – המל"ל שילם לו את קצבאותיו בהתאם להוראות הדין
בית הדין האזורי לעבודה דחה תביעות שהגיש מבוטח בטענה כי המל"ל הפחית לו ללא הצדקה כספים מקצבת הנכות וקצבת אזרח ותיק אותן הוא זכאי לקבל. נקבע כי חלק מטענות המבוטח התיישנו וכי הלכה למעשה, קצבת אזרח ותיק שולמה למבוטח בתוספת בגין קצבת הנכות, בסכום הגבוה מזה שהיה זכאי לה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
ארציעבל *****-**-**
ביה"ד הארצי לעבודה: ההסדר החוקי הקיים בעניינן של עקרות בית פוגע בעיקרון השוויון
בית הדין הארצי לעבודה דחה שלושה ערעורים שעניינם העדר זכאות לנשים המוגדרות במוסד לביטוח לאומי כ"עקרות בית" לקבלת קצבת נכות כללית לאחר "גיל הפרישה" שנקבע עבורן, תוך יצירת פער בין תום זכאותן הפוטנציאלית לקצבת נכות כללית (בגיל 62) למועד זכאותן לקצבת זקנה (בגיל 70). נקבע כי המוסד לביטוח לאומי פעל בהתאם להוראות הדין אולם המצב החוקי הקיים מעורר אי נוחות ניכרת נוכח פגיעה לכאורה בעקרון השוויון, ומשכך מצדיק בחינה מחדש על ידי המחוקק.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
22/08/2017 |
רו"ח אברהם כהן , כלכלן רז קצב
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:2
13/09/2018 |
כבוד השופטת עידית איצקוביץ, נציגת ציבור עובדים גב' דבורה פינקלשטיין, נציגת ציבור מעסיקים גב' צביה דגני
אזורי ת"אבל ****-**-**
כיצד יש לחשב "בונוס" שהתקבל בחודש הפגיעה בעבודה לעניין הגמלה מביטוח לאומי?
בית הדין האזורי לעבודה הכריע במחלוקת בין נפגע עבודה למל"ל לעניין חישוב הקצבאות להן זכאי הנפגע בגין פגיעה בעבודה. המחלוקת שבין הצדדים נגעה לחישוב של "בונוס" ששולם לנפגע בתלוש השכר של חודש אוגוסט 2012, שהוא חודש הפגיעה, בסך 18,000 ₪. נקבע כי המל"ל פעל כדין עת חילק את הבונוס ב- 12, והוסיף את החלק היחסי לכל אחד מן החודשים שנלקחו בחשבון לצורך חישוב גמלת הנפגע.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
19/03/2018 |
כבוד השופט משה טוינה, נציג ציבור (עובדים) מר דוד פטיטו, נציג ציבור (מעסיקים) מר אשר רפפורט
אזורי ב"שבל *****-**-**
נדחתה תביעתו של נפגע עבודה שקצבתו הוונה להיוון קצבה – זכות ההיוון תעמוד לו רק לאחר שתתחדש זכותו לקצבה
בית הדין האזורי לעבודה דחה תביעה להיוון קצבה עתידית שהגיש מבוטח שנפגע בתאונת עבודה וקצבתו הוונה. נקבע כי משאין נפגע עבודה שקצבתו הוונה זכאי לקצבה במהלך התקופה שלגביה נעשה ההיוון - ממילא הוא איננו זכאי להוון קצבה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
01/07/2015 |
כבוד סגן הנשיאה אילן סופר
אזורי ב"שבל *****-**-**
עובד במתקן שינוע מחצבים בנמל שנפטר מסרטן במערות האף, הוכר כנפגע עבודה
בית הדין האזורי לעבודה קיבל תביעה שהגישו אלמנתו וילדיו של עובד נמל אשדוד שעבד במתקן לשינוע מחצבים, וקבע כי יש להכיר במחלת הסרטן ממנה נפטר כפגיעה בעבודה. נקבע, כי יש לאמץ את מסקנות המומחה שמונה בהסכמת הצדדים, אשר קבע כי לא מתקיים קשר סיבתי על דרך של גרימה בין מחלת המנוח לתנאי עבודתו, אך מאידך הסביר כי תנאי עבודתו של המנוח החמירו את מחלתו במובן זה שהביאו לאבחון מאוחר.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
17/05/2015 |
כבוד השופט יוחנן כהן
אזורי ב"שבל *****-**-**
התקבלה בקשת מנהל סניף בנק למינוי מומחה רפואי לצורך הגדרת אירוע לב שחווה כ'תאונת עבודה'
בית הדין האזורי לעבודה קיבל בקשת מנהל סניף בבנק דיסקונט למנות מומחה רפואי שיחווה את דעתו בדבר הקשר הסיבתי בין אירוע לבבי שחווה לבין עבודתו לצורך הכרה בכך כ"תאונת עבודה". נקבע, כי עלה בידי התובע להוכיח ראשית ראיה לקיומו של אירוע חריג שהתבטא בזימונו לישיבת מנהלים בלתי מתוכננת עקב מקרה בו נטש לקוח מרכזי בעל פיקדון בסכום גבוה את הסניף – דבר שגרם לזעזוע בסניף ובבנק בכלל.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
03/07/2023 |
כבוד השופט אלעד שביון
אזורי ת"אבל *****-**-**
ביה"ד לעבודה: נכות נפשית מגבילה את היכולת ליזום הליכים משפטיים
בית הדין האריך מועד להגשת ערעור שהוגש באיחור ע"י פגועת נפש עם 75% נכות רפואית, שנקבע כי נכותה התפקודית הינה 50% בלבד. נפסק כי הוועדה לא התייחסה לפער זה ולא נימקה את החלטתה. נכות נפשית ואשפוז יום פסיכיאטרי מגבילים את היכולת ליזום הליכים משפטיים ומהווים הכבדה על היכולת לטפל בהגשת ערעור
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
ארציעבל *****-**-**
ביה"ד הארצי: מבוטח אינו זכאי לפטור מדמי ביטוח לאומי אם הוא זכאי לקצבה שאינה משולמת לו בפועל
בית הדין הארצי לעבודה דחה את ערעורו של נכה צה"ל על קביעה כי אינו זכאי לפטור מתשלום דמי ביטוח לאומי על סמך זכאות עקרונית לקצבת נכות כללית שאינה משולמת לו בפועל. נקבע, כי בהלכה הפסוקה נקבע כי המונח "מגיעה" שבחוק פירושו "משתלמת", היינו נדרש כי הקצבה תשולם למבוטח הלכה למעשה כתנאי להיווצרות הפטור. משמעות הדברים היא כי המערער יכול היה לבחור בין שני "סלי זכויות" העומד כל אחד על רגליים עצמאיות ואינו יכול להקים לעצמו "סל" המערב זכויות משני המסלולים.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
22/01/2023 |
כבוד השופטת מירב קליימן
אזורי ת"אבל *****-**-**
עגונה שלא קבלה מזונות מבעלה האלים אינה זכאית לקצבת שארים במותו
אשה עגונה שסבלה מבעל אלים, סרבן גט, אינה זכאית לקצבת שארים לאחר פטירתו. נקבע כי האשה אכן נפגעה מכך שנותרה נשואה לתובע בשל התנהלותו שעיגנה אותה, אך בכך אין כדי להביא לזכאות לקצבת שארים שכן חיו בנפרד שנים ארוכות, והמנוח מעולם לא שילם את מזונותיה. סרבנות הגט לכשעצמה אין בה כדי להעניק מעמד "אלמנה"
תחום: פסיקה
עמודים:3
אזורי ת"א
עליוןרעא ****/**
תקדים: העליון קבע כי אין לנכות את קצבת השאירים מהפיצויים שתשלם כלל בגין מוות בתאונת דרכים
התקבל ערעור אלמנת גימלאי צה"ל שנהרג בתאונת דרכים, על החלטת המחוזי כי יש לנכות את קצבת השאירים מסכום הפיצוי בתביעת הנזיקין. נקבע כי מותו של אדם בתאונת דרכים מסב לקרוביו נזק גם במישור הלא ממוני, נזק המבטא אובדן אישי ורגשי, נזק שעליו לא ניתן לפצות באופן מלא אף פעם, ופיצוי נוסף שנופל בחלקם אינו צריך להיחשב כעשיית עושר.
תחום: פסיקה
עמודים:3
עליון
20/06/2022 |
כבוד השופטת קארין ליבר-לוין, נציג ציבור (עובדים) מר חנן חסן, נציג ציבור (מעסיקים) מר יואל פלדי
אזורי ת"אבל *****-**-**
נדחתה תביעת אלמנה לקצבת שאירים-המנוח לא היה תושב ישראל בעת פטירתו
בית הדין האזורי לעבודה דחה תביעת אלמנה לקצבת שאירים, שהוגשה שנים לאחר שתושבותו של המנוח נשללה ע"י המל"ל. נקבע כי מרכז חייו של המנוח בתקופה הרלוונטית היה בארה"ב ולא בישראל. המנוח שהה 5 שנים בארה"ב, התגורר בה בדירה שכורה, עבד בה, הוציא רישיון נהיגה וניסה להוציא "גרין קארד- אישור לתושבות קבע בארה"ב.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
ארציעבל *****-**-**
התקבל ערעורה של ידועה בציבור לקבלת קצבת שארים – העובדה שהיא והמנוח חדלו מלהתגורר יחד אינה מעידה על ניתוק הקשר
בית הדין הארצי לעבודה קיבל ברוב דעות ערעור שהגישה ידועה בציבור על קביעת המוסד לביטוח לאומי כי אינה זכאית לקצבת שארים לאחר פטירתו מפני שהקשר בין השניים נותק לאחר שעבר להתגורר במוסד סיעודי. נקבע כי יתכנו מצבים שבהם בן הזוג, במיוחד אם הוא עצמו בגיל מתקדם, אינו מסוגל להתמודד עם הקשיים הכרוכים בטיפול בבן הזוג האחר בבית גם בעזרת מטפל סיעודי, ובשינוי אורחות חייו - מעבר דירה, מגורים עם מטפל סיעודי זר. ככל שממשיך להתקיים הקשר הזוגי בין שני בני הזוג גם לאחר המעבר ממסגרת מגורים משותפת, אין מקום לראות בן זוג, אשר לא יכול היה ליטול על עצמו את המשימה לטפל בבן זוגו בבית גם בעזרת מטפל סיעודי, אך נותר בקשר עם בן הזוג ומבקר אותו באופן סדיר, כמי ש"נוטש" את בן זוגו בעת צרה.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
21/06/2018 |
עו"ד לילך דניאל
תחום: מאמרים
עמודים:3
ארציעבל *****-**-**
נדחה ערעורה של קטינה תושבת אוקראינה לקבלת קצבת שארים מאביה המנוח – לא עלה בידה להוכיח כי היא בתו
בית הדין הארצי לעבודה דחה ערעור שהגישה קטינה ילידת אוקראינה לקבלת קצבת שאירים מהמוסד לביטוח לאומי בעקבות פטירתו של מבוטח שלטענתה היה אביה המנוח. נפסק כי במחלוקת בין בעלי הדין בסוגית מתכונת הוכחת קשרי אבהות בין מבוטח לבין קטין שנולד מחוץ לישראל לאם שאינה אזרחית או תושבת ישראל, לצורך קבלת קצבת שאירים מהמוסד לביטוח לאומי, יש להעדיף את עמדת המדינה לפיה הכרה באבהות מותנית ברישום במרשם האוכלוסין או בהצגת פסק דין של בית המשפט לענייני משפחה המצהיר על אבהות.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף